Готов е графичният интерфейс – „ЛевКойн за баби“ :)

Българската крипто-валута „ЛевКойн“ вече има разработено специално приложение с лесна графична програма, която да я направи достъпна практически за всеки. Вкл. за по-възрастното поколение, което не се е родило с компютрите.
Проектът се нарича шеговито „ЛевКойн за баби“, като създателите изрично казват, че не влагат нищо обидно по отношението на бабите.
„Напротив, много разчитаме на тях! Те са голяма аудитория, която вече доказа, че може да усвои Интернет и Фейсбук. Сигурни сме, че ще усвоят и крипто-валутите“.
Приложението може да се изтегли от сайта на ЛевКойна. Инсталира се съвсем просто, след което съмо първия път се изчаква малко повече време – докато се направи началната синхронизация с мрежата. И след това можете да създадете свой портфейл, да получавате или изпращате пари.
Можете също да копаете, т.е. да добивате ЛевКойни – отново със сравнително просто графично приложение.
„С тази добавка към проекта ни – графичният интерфейс, го отваряме за всеки. Теоретично и до сега това беше възможно, тъй като и ползването на малко по-сложните програми, бе доста добре и подробно описано. Дори сега имаме доста непрофесионалисти в мрежата. Но вече направихме решителната стъпка към хората“ – коментира един от основателите на проекта.
ЛевКойнът има вече няколко хиляди „копачи“, от които постоянно включени са няколко стотин. Има и 4 пула за съвместно копаене, които позволяват получаване на по-малък добив на по-малки интервали от време.
Тръгна дори първа търговия, макар основателите да намират това за прибързано…