За нас

Създател и настоящ ръководител на проекта „ЛевКойн“ е Добри Божилов.

Той е дългогодишен предприемач в Интернет, завършил икономика и информационни технологии. В кариерата си преди това има сериозен стаж като софтуерен инженер, търговец на програмни продукти, и редактор в няколко икономически и технологични издания.

Автор е на няколко книги, една от които – „Задругата“, се превърна в абсолютен бестселър през 2019 г. (класацията е тук).

Повече за основателя можете да намерите в профила му в LinkedIn:

https://www.linkedin.com/in/dobri-bozhilov-b59b3010/

НАШАТА МИСИЯ

Основната идея на ЛевКойна е да се превърне в българска национална крипто-валута.

Създателите му не вярват в „присъединяването към Еврото“, с което страната ни ще бъде натоварена с огромни чужди дългове, а също и с постоянен инфлационен натиск, поради прекомерно печатане на пари в ЕС.

Ние вярваме, че ако преди да се приеме Еврото, се създаде българска крипто-валута, на която хората да вярват, то самото Евро става безсмислено. Никой не може да застави хората да си обменят своите ЛевКойни за непотребни хартийки, без стойност, печатани в Брюксел.

Целта на проекта не е печалба, а е постигане на обществено-полезен резултат – хората да спасят благосъстоянието и парите си, срещу откровеното им присвояване от страна на управляващите, чрез механизмите на паричната емисия.