MinerGate

Преди да започнете да копаете с това приложение, е необходимо да си създадете портфейл. За целта поне веднъж трябва да стартирате някое от другите приложения – графичния портфейл („Бърз старт“ в менюто), или конзолните приложения за Win, Linux или Mac (Описани са в менютата за стандартно копаене със съответните системи). Можете да създадете порфейла си и на компютъра на друг човек.
Иначе, най-лесния начин за копаeне с cpu/gpu е с Minergate.com
1. Изтегляте си го. Използвайте версия до 7.2. По-новите версии не работят добре с алтернативни криптовалути. Страницата за изтегляне е ТУК – скролирайте до долната и част, където са версиите.
2. Логвате се, ако нямате акаунт направете си. По принцип акаунтът не е задължителен, можете да се „логвате“ през самата програма със случайни адреси. Левкойнът не ползва портфейла на сайта на „Майнъргейт“ за съхранение на изкопаното.
3. След като сте влезли в MinerGate отивате на View и след това правите една отметка на Show other pools
4. След като сте му дали отметката на Show other pools трябва да ви е излезнал един нов таб OTHER POOLS отивате там и пишете на Display name – произволно име, на Pool URL: stratum+tcp://pool.levcoin.net:3333 (може да се ползва и другият адрес на същия пул – spock.levcoin.net) и накрая на Pool login си пишете адреса на портфейла
5. Ако искате да копаeте с процесор му давате старта на CPU MINING като може лесно да избирате колко ядра да използва от CPU CORE, може и с видеокарта ако ви е поддържа тогава давате старта под GPU MINING.Възможно е при инсталацията на MinerGate да ви засече вирус – просто го игнорирайте.Успех!