Правете си редовно ъпдейтите, не се поддавайте на слухове и провокации…

Уважаеми приятели,

Групичката, която започна всичко това, сега се възползва от отказа ни от поддържката на пулове, за да продължи атаката си. В момента се разпространяват слухове, че по койна са правени фиктивни промени, с цел аз да обоснова нуждата от екип за поддръжка.

Сега, нуждата от екип е повече от очевидна, и това няма да го коментирам изобщо.

Но призовавам да се правят редовно ъпдейтите, защото те не са фиктивни. Първият и единствен ъпдейт, пуснат преди няколко дни се състои от следното:

1.Премахване на един загубен като адрес „сийд-нод“. Само за това обаче не бихме правили ъпдейт, системата работеше и така с другите нодове.

2.(И хиляди пъти по-важно) Въведе се допълнителна проверка при потвърждение на транзакция, която претотвратява „повторно харчене“. Екипът на „Монеро“ откри бъг, който позволява едни и същи пари да се харчат 2 и повече пъти. Това би предизвикало емисия на фалшиви койни, т.е. инфлация. Съгласно препоръките на „Монеро“, приложени и при други койни, и ние поправихме нашия койн. Сега при нас това е невъзможно.

Опитите да се дискредитира проектът ще продължат. Групичката не се е уморила, очевидно има някакви скрити цели. Надяваме се да вярвате на когото трябва. Най-малкото, защото ако такава групичка успее, вие бихте ли се доверили на койн, създаден от нея?

Приключвам с признаването на най-голямата ми грешка до момента – това да се обвържа с пула за съвместно копаене. Който като технология се оказа супер некачествен. И дали при атака, дали при глупост, дали дори при грешка, започна да генерира лоши блокове. Същото – дори на по-ранен етап, или дори умишлено може би, се случи в другите пулове. Всичко това създаде съмнения в самата система на Левкойна, защото на едно и също място бяха двете – и системата, и пулът. При мен.

Но в системата НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ПРОБЛЕМ. Тя непрекъснато чистеше боклука след пуловете, и се справи превъзходно. Неудачите около пула измамно се прехвърлиха върху чейна, защото Добри представляваше и двете неща.

Сега това приключва, който иска да прави пулове да си прави. Нашият ще работи още известно време, но ясно с големи букви съм предупредил за всичко, на най-челно място.

Левкойнът продължава, може би трябва да сме благодарни на Съдбата за тези изпитания, които ни прати, за да се докаже, че сме силни и стабилни…