В момента има „флууд-атака“, блокове се копаят бавно, но с времето ще прескочим и това…

В момента има много тежка атака, чиято цел е да срине проекта. Тя се прави от комплексирани хора, които нищо няма да постигнат, но ги е яд, че някой друг е по-умен и по-предприемчив от тях, и е направил нещо преди тях. Те първо бяха в проекта, след това се отцепиха, щяха да правят собствен койн, нищо не стана, след това се опитаха да се върнат в нашия проект, и сега просто искат да го разрушат.

Левкойнът не може да се разруши, дори аз не мога. Отдавна е задминал критичната минимална маса, след която става безсмъртен.

Това, което правят, е да направят мрежата да работи изключително бавно. Задръстват я с ненужни транзакции, и така блоковете започват да се копаят по-бавно. Всичко си работи по принцип, пари не се губят. Просто копането става супер бавно.

За да постигнат това, те плащат цена за всяка излишна транзакция. Проблемът е, че за доброто на народа, левкойнът има доста ниска цена за превод. И така искаме да остане.

При подобна атака преди 4 години, Монеро вдига цената на транзакция от 0,005 на 0,1 XMR. Разбирате че това е чудовищен скок.

В момента Монеро имат гъвкава система на цени, която варира в зависимост от транзакциите.

Теоретично е възможно и ние да го направим, но поне засега нямаме екип и ресурси за това, и не бихме поели този риск.

Може да направим „ръчен форк“, да вдигнем таксата, да разкараме комплексарите, и после да върнем старата такса. Но подобен ръчен режим в мрежа, която засяга хиляди хора, не е много добро решение.

Засега няма да правим нищо, ще почакаме още малко време. На психично-болните нервите им държат по-малко от на нормалните люде, и се отказват.

Освен това, все пак някаква такса има и сега, и малко по малко, техният бюджет се изчерпва. След 1 месец няма да имат какво да въртят…

Но ако има по-добри идеи за справяне, давайте ги…

Аз предлагам просто търпение спрямо психарите…

Ще сме по-бавни известно време, после ще се оправим…