Бърз старт

Най-бързо, макар и не най-професионално и ефективно, можете да започнете работа с Левкойна като използвате готовите програми с графичен интерфейс, които не изискват специални трудни настройки.

Съществуват 2 възможни софтуера. Единият е описан по-долу, и е първият създаден – при създаването на койна.

Вторият е по-нов и е продукт на развиващата се общност на Левкойна. Той е по-удобен за работа, но има някой по подразбиране зададе такси. ТЕ МОГАТ ДА СЕ ИЗКЛЮЧВАТ, просто по подразбиране са зададени. Авторите на софтуера са частни лица и имат право на това, софтуерът е техен интелектуален продукт. Този втори софтуер можете да изтеглите от ТУК.

Основният (първи) софтуер

За да ползвате Левкойн, са необходими 2 основни елемента – демон – програма за достъп до мрежата, и портфейл – програма за достъп до вашите пари в мрежата.

И двете са обединени в едно в графичното приложение. Съответно за Windows, Mac и Ubuntu 14, файловете са следните:

Windows

(Би могло да даде грешка с файла msvcp140.dll. Ако стане това ви е необходимо да си инсталирате Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable. Има го на сайта на Майкрософт. Изберете 32-битовата версия, дори да ползвате 64-битова ОС. Тази обозначена „x86“)

Mac

(Препоръчително е да имате QT инсталирано)

Ubuntu 14

(Препоръчително е да имате QT инсталирано)

След като го изтеглите, разархивирате и записвате в директория. Стартирате файла Levcoin (за Win се нарича Levcoin.exe).

Портфейлът съдържа вграден демон. Първото пускане ще отнеме до няколко часа за първоначална синхронизация с мрежата. Това се вижда в долния ляв ъгъл на прозореца, където можете да следите каква част от блоковете са свалени. След това (в бъдеще) синхронизацията ще е само за новите блокове и ще е по-бърза.

След синхронизацията, трябва да създадете свой портфейл (wallet). Менютата не са много, лесно ще се ориентирате (File->Create). Ако имате въпроси, задавайте ги в групата.

Ако имате портфейл, ползван в неграфичното приложение, просто го копирате в директорията на графичното и го отваряте. Работи със същата парола. Разбира се, пазете си бекъп винаги, преди да отворите и правите каквото и да било.

Отваря се от менюто File->Open.

След като е създаден портфейлът ви, можете да ползвате адреса му, за да получавате пари. А след като има наличност, можете и да разплащате.

Опцията за „анонимност на транзакцията“, която е в долната част на формата за плащане, я поставяйте на нула. Все още, поради малкия брой транзакции, висока анонимност не е възможна. С времето ще може да се прави и висока анонимност.

Съхранете файла с портфейла си, който би следвало да се е появил в директорията с графичното приложение, на сигурно място. Направете бекъп копия.

Накратко – това е работата с Левкойн по най-простия начин – с графичния портфейл. Наричаме го „Левкойн за баби“… 🙂

Ако желаете да видите и най-лесната процедура за копаене на Левкойни, то тя отново е с графична програма. Тази на Minergate – натиснете тук за инструкция…

За по-професионална работа и за да разберете по-детайлно системата, разгледайте копаенето през конзолата, както и демон и портфейл през конзолата. С тях се работи по-трудно, но по-добре се разбира какво означава „блокчейн“ и какво означава „крипто-валута“…